УМЕНИЯ ЗА ВЛИЯНИЕ
(master class)

Знаете ли, че днес е два пъти по-трудно да се продава в сравнение с 20 години назад?

Статистиката показва, че през 1992 г. търговците са получавали средно 4 отказа преди да привлекат вниманието на потенциалния клиент (и да уредят среща с него). Днес са необходими средно 8.4 отказа за да се привлече вниманието на клиента. В същото време изследванията показват, че по-голямата част от търговците се предават след първия отказ, а само 5% биха продължили да преследват целта си след 4 отказа.

Изпитвате ли трудности в това:
 • да се свържете с клиента и той да ви приеме като човек, на който може да се довери?
 • да откриете нуждите на клиента?
 • да създадете желание у клиента към вашия продукт или услуга?
 • да преодолеете възраженията на клиента?
 • да затваряте с лекота сделките си?
 • да взимате препоръки?
 • да осъществявате фантастичен последващ контакт с клиента, за да го запазите за цял живот?

В България се предлагат много обучения по продажби и голяма част от търговците са преминали през тях. И въпреки това, повечето търговци бързо се предават, когато клиентът им възрази, не могат да открият нуждите му и да създадат желание у него. Голямата част от търговците са изключително слаби и когато трябва да „затворят” сделката.

Екипът на Ликора е изучавал опита на топ-изпълнителите по света,

техните продажбени умения и уменията им да влияят ефективно. Нашите програми за обучения по продажби са по-различни от това, което има на пазара. Ако искате вие или вашият екип да имате умения, с които:

 • да управлявате състоянието си така, че винаги да сте уверен когато говорите за продукта или услугата си;
 • да създавате лесно рапорт с клиента;
 • да откривате нуждите му и да създавате убеденост у него към вашия продукт или услуга;
 • преодоляването на възражения да бъде забавно предизвикателство пред вас, а не нещо, което ви срива;
 • да затваряте сделките си като шампиони…

СЪДЪРЖАНИЕ

I. Какво движи хората, когато купуват и как да влияем ефективно?

II. Стъпки към ефективните продажби:

 • Свържи се с клиентите и грабни техния интерес;
 • Научи се как най-ефективно да взимаш препоръки дори и когато не реализираш продажба;
 • Как да направиш невъзможния контакт;
 • Квалифицирай клиента;
 • Създай убеденост у клиента и тествай готовността му да купи;
 • Направи продажбата реална;
 • Преодолей възраженията на клиента;
 • Затвори сделката;
 • Последващ контакт с клиента.

Александър Николов

е бизнес консултант и коуч, автор на книгата „Бизнес растеж“ , основател на сайта www.DoubleYourBusiness.bg и Формулата от 7 стъпки за бизнес растеж. Той помага на собствениците на малък бизнес да привличат повече клиенти, да печелят повече пари и да работят по-малко.

Провел е хиляди търговски презентации и е изучавал стратегиите на топ-изпълнителите в света. Натрупал е огромен опит за това кои точно подходи и техники работят и кои не, и постига последователно високи резултати като продажби от презентациите, които прави.

Гергана Маркова

е консултант по лична и бизнес ефективност и тренер с на 20 годишен опит. Тя помага на мениджърските екипи на средните и големи фирми да изградят умения за непобедимо лидерство и да удвоят продуктивността си.

Голяма часто от над 15-те хиляди часа в обучения са били в посока на управление на взаимоотношенията с клиенти и партньори, на увеличаване на продажбите и изграждане на умения за преговаряне. Самата тя води и обслужва повечето ключови корпоративни клиенти в Ликора.

Логистична информация:

Времетраене на семинара: 16 академични часа,
разпределени в два последователни дни.

Следващо провеждане: през 2018 година
или при заявка за група от минимум 12 участници.

Място на провеждане: конферентна зала на Ликора,
жк Южен парк, ул. Епископ Протоген, блок 43, офис 2

Цена: 597 лева без ДДС

Цената включва участие в двата дни на семинара,
материали и кафе паузи

NikolaiKolev„Александър Николов с 2-дневното обучение на живо ми даде стратегии и тактики, които са може би най-добрите за продажби, работещи в България. Още след първия ден се свързах успешно с нов стратегически бизнес партньор. С препоръчаната от него стратегия преодолях възражението на един от идеалните ни клиенти и сключихме споразумение. Придобих 6 нинджа техники за стандартното възражение – че цената е скъпа.

На самия жив семинар комуникацията беше много ценна. Предприемач ми даде препоръка, която спестява косвено поне 15% разходи при придобиването и поддръжката на автомобил.

В мастър класа 18 собственици на бизнес очакваха от 5000 до над 100 000лв. (трима предприемачи) повече печалби вследствие на приложение на знанията от обучението в следващите 2 години.

Запиши се в най-полезните за теб и твоя бизнес обучения на живо с Александър Николов ☺“

Николай Колев,
Собственик на малък бизнес
за фото и видео заснемане с дизайн

„Най-положителното за мен беше структурирането на целия процес на влияние/продажби. Изключително полезни са конкретните и практични техники, фрази и методи. Даването на конкретни примери за бизнеса на самите участници е това, което отличава този семинар от останалите.“

Слав Илиев,
акаунт мениджър в Аутотехника ООД

„Семинарът на тема Умения за влияние беше изключително приятен и безкрайно полезен: създава убеденост, зарежда с увереност, повишава мотивацията. Самата енергия на лекторите и примерите, които дават и начина, по който са представени, правят семинарът много практически насочен и достъпен. За мен наученото ще даде добра база за растеж и бъдещо развитие в сферата на продажбите.“

Запрян Василев,
търговец

„Семинарът дава логиката и причинно-следствената връзка между отделните стъпки на цялостни процес по влияние и продажби. Обяснява както философията на нещата, така и конкретните действия, които да се прилагат с цел постигане на оптимален резултат за всяка страна. След него всички препятствия изглеждат лесни и преодолими.“

Златан Енчев,
предприемач

„Семинарът дава отлично систематизиран цялостен и завършен подход за продажбения процес. Прилагането на този подход гарантира сериозен ръст в бизнеса.“

Здравко Петров,
мениджър продажби в „Бандени“ ООД

„Семинарът е изключително добре структуриран. Дава се ценна информация, която директно може да се използва и да доведе до желани резултати.“

Емилия Попова,
управител на фирма за интериорен и екстериорен дизайн

„Семинарът ми помогна да повиша мотивацията си, да преодолея страховете си от отхвърляне и възражения. Поздравявам ви, че сте намерили най-оптималната форма за предаване на много и ценна информация за краткото време от два дни.“

Елка Димитрова,
консултант по животозастраховане

„Семинарът Умения за влияние със Сашо ми даде конкретни насоки как да се поставям в топ-състояние, за да мога във всеки един момент на деня да бъда изпълнена с положителна енергия. Даде ми конкретни насоки как да се свързвам по-лесно с моите клиенти и да откривам техните нужди и това, което ги движи.

Най-ценното за мен беше как да затварям сделките. В работата ми със Сашо, той за пореден път доказа, че за да бъдем успешни, ни трябват работещи и конкретни стратегии.
Искрено препоръчвам на хората, които искат да развиват себе си и бизнеса си, не само семинарите, но и коучинг програмите за бизнес растеж!“

Цвети Янкулова,
бизнес консултант, предприемач


100% гаранция за удовлетвореност:

Ние сме толкова убедени, че стратегиите и инструментите, които ви предоставяме в нашите обучения, ще ви бъдат полезни, че предоставяме 100% гаранция за удовлетвореност:

Ако по някаква причина след първия ден от обучението прецените, че то няма да ви бъде полезно или не смятате, че представените техники и стратегии ще ви помогнат във вашата работа, то само заявете това в края на първия ден от обучението и ние ще ви възстановим платената от вас сума.