От основаването на Ликора през 2003 година, екипът ни акумулира познания и ноу-хау за най-актуалните теории и практики за развитие на компетенциите и за реализиране на потенциала на хората, за развитие на лидерството в компаниите и за бизнес развитието на малките фирми. Портфолиото ни непрекъснато се разширява и обогатява, а много от темите, по които днес масово се провеждат обучения, са въведени в България именно от нас.

Нашият екип е компетентен и добре сработен и ние много добре знаем как да практикуваме това, на което обучаваме и нашите клиенти – ефективност. С вече 19 годишен опит в провеждането на обучения, консултации и коучинг сме помогнали помогнаха на много фирми и индивидуални клиенти да се справят с предизвикателствата, пред които са изправени, и да постигнат личния или бизнес растеж, към който се стремят.


Гергана Маркова

е консултант по лична и бизнес ефективност и обучител с 27 годишен опит. Тя помага на мениджърските екипи на средните и големи организации да изградят умения за непобедимо лидерство и висока ефективност.

Изучавала е различни системи за лидерство и личностно развитие, включително развитие на мисленето при известни автори и консултанти. Професионален обучител и сертифициран коуч.

Експерт в областите: Ефективно лидерство; Ефективна комуникация; Целеполагане и управление на времето; Управление на стреса; Мотивация; Умения за влияние; Продажби; Екипна ефективност и др.

Голяма част от над 19-те хиляди часа проведени обучения са насочени към това да повишават ефективността на служителите на фирмите, да изграждат подход за развитието и задържането на топ-талантите в организациите и да подобряват взаимодействието на компаниите с техни контрагенти и партньори.

Можете да пишете на Гери на нейния имейл gergana@likora.com.
Вержиния Димова

е консултант, професионален обучител и коуч, част от екипа на Ликора от 2010 г.

Бакалавър по философия и Магистър по Трудова и организационна психология – Софийски университет. Сертифициран медиатор и обучител по медиация и управление на конфликти към Сдружение „Споразумения“. Сертифициран НЛП Практик и обучен Мастер Практик с коучинг умения. Сертифициран коуч в сертифицираща програма за коучинг, одобрена от ICF.

Експерт в областите: Умения за влияние и управление на взаимоотношенията, Ефективно лидерство; Управление на преговори и конфликти; Организационно развитие; Управление и развитие на екипи; Развитие на емоционална интелигентност и др., по които прави и обучения със своя собствена програма.

Важен акцент в работата й е организационното консултиране и развитие на организационната култура. А страстта й е да прави хората щастливи на работното им място.

Вижте статиите на Джина в блога.

Можете да й пишете на нейния имейл verginia@likora.com.


Александър Николов

е бизнес консултант и коуч, създател на BG3х системата за бизнес растеж, автор на книгите „Бизнес растеж“ и „Нагласа за резултати“. Той помага на собствениците на малък бизнес, които страдат от това, че нямат достатъчно клиенти, да печелят повече пари и да работят по-малко време. Това, което отличава работата на Александър от тази на останалите бизнес консултанти, е, че той работи изключително само със собственици на малък бизнес и е фокусиран към това те да получат резултати. Той е един от малкото консултанти, които лично са приложили стратегиите, на които учат другите. И заради това клиентите му получават доказани стратегии за ръст на бизнеса, които могат да прилагат стъпка по стъпка. Като резултат, те привличат повече клиенти, печелят повече пари, реализират ръст на бизнеса си и имат повече свободно време. И най-хубавото е, че коучинг инвестицията им обикновено се изплаща бързо от новия бизнес, който те привличат. Повече за Сашо и работата му със собственици на малък бизнес можете да видите на сайта DoubleYourBusiness.bg
Lora Parmakova – Kostova

is our trainer for English-led events. She has 10+ years of experience in international organizations holding different managerial and people development roles.

In the past 9 years, she has been extensively working in the Learning and Development field identifying specific needs and then designing, maintaining, and facilitating a variety of training and skill-up programs and curriculum, along with developing leadership framework and professional development roadmaps.

Lora’s focus is effective leadership, performance management, people development, effective communication across all levels in an organization and client stakeholders, mentorship, succession planning, etc.

Lora’s dream and goal are to help everyone to discover their full potential and become the better version of themselves.

You can email her at lora@likora.com.


Кого още ще видите в офиса
или ще чуете по телефона?

Мария Николова

е мениджър връзки с клиенти. Нейна грижа е присъствието на Ликора в интернет и социалните мрежи, а ако се обадите в офиса, най-вероятно ще чуете първо нейното „Ликора. Добър ден!“

Можете да пишете на Мария на нейния имейл maria@likora.com.


В работата си целият ни екип
се придържа към следните водещи ценности:

Фокус към резултати

Ние постоянно сме насочени към постигане на резултати за нашите клиенти и надхвърляне на техните очаквания. В същата степен това важи и в работата вътре в екипа, където всеки се стреми да надхвърли очакванията на останалите към него.

Фокус към резултати

Ние постоянно сме насочени към постигане на резултати за нашите клиенти и надхвърляне на техните очаквания. В същата степен това важи и в работата вътре в екипа, където всеки се стреми да надхвърли очакванията на останалите към него.

Постоянно развитие

Ние вярваме в постоянното развитие и имаме непрекъснат стремеж към подобрение на това, което правим. Всеки от нас прилага иновативност и креативност в търсенето и прилагането на работещи подходи.

Принос

Приносът поражда принос. Нашият стремеж е да помогнем на колкото можем по-голям брой бизнеси да успеят и по този начин да допринесат на още по-голям брой свои клиенти.

Принос

Приносът поражда принос. Нашият стремеж е да помогнем на колкото можем по-голям брой бизнеси да успеят и по този начин да допринесат на още по-голям брой свои клиенти.

Позитивизъм

В нашата работа ние поддържаме позитивна енергия (без изключение!).

Отдаденост

Ние сме ангажирани да доставим това, което сме обещали: както на нашите клиенти, така и вътре в нашата организация.

Отдаденост

Ние сме ангажирани да доставим това, което сме обещали: както на нашите клиенти, така и вътре в нашата организация.