Управление
на преговори и конфликти

Всички ние водим преговори всеки ден – на работното място, с приятелите, с партньорите, в семейството. Когато става дума за бизнес, обаче, от уменията ни за преговаряне зависят нашите резултати, оцеляването и растежа на бизнеса, стандартът ни на живот и финансовата ни независимост. Ако сте мениджър или бизнес собственик, който води преговори с доставчици, клиенти, партньори и с мениджъри от останалите звена на фирмата, вие знаете за трудностите, които съпътстват процеса на преговаряне: как да убедите другата страна, как да постигнете съгласие с по-малко отстъпки, как да преодолявате ситуациите на „блокиране”, когато никой не иска да отстъпи… И когато не получите резултатите, които искате, вероятно сте или разочаровани, или пък се чувствате така, сякаш другата страна ви е „изиграла”.

PregovoriKonfliktiОт друга страна – знаете ли как би изглеждало ежедневието ни без конфликти? … Не? … Това е защото съществуване без конфликти не съществува. Успешните лидери използват трудните ситуации в комуникацията, за да проверят себе си, да прескочат в нетрадиционното, да сплотят екипа си и да повишат неговата креативност. Добре управляваните преговори и конфликти могат да бъдат изключително ползотворни за организацията и хората, които работят в нея. Ако не се управляват ефективно, обаче, те могат да бъдат силно разрушителни. Затова умението за управление на преговори и конфликти е сред най-ценните мениджърски умения.

Ако срещате трудности в тази посока, то бъдете сигурни, че не сте сами. Ние в Ликора водим преговори всеки ден и сме изпитвали тези трудности, а и много други. И като резултат твърде често сме си тръгвали от преговорите не с това, което сме преследвали като цел. Докато не открихме стратегиите и техниките, които могат да направят преговорния процес ефективен, приятен и най-важното – да води към резултата, към който се стремим. В обучението „Управление на преговори и конфликти” нашите инструктори ще ви дадат тези стратегии.


КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ ТОВА ОБУЧЕНИЕ

След този семинар ще можете:
 • Да се справяте успешно с управлението на преговори и трудни ситуации;
 • Да умеете да печелите подкрепа и съмишленици;
 • Да отстоявате конструктивно своите позиции и интереси;
 • Да повишите уменията си да общувате ефективно и да управлявате собствените и на другите емоции;
 • Да подобрите взаимоотношенията си като цяло.

СЪДЪРЖАНИЕ

Обучението е изградено върху авторитетни теории по темата, адаптирани по разбираем и лесен за усвояване начин. В него са включени въпросници, игри, упражнения и ролеви казуси, разделени в следните модули:

Модул 1: Ключови стъпки при воденето на преговори
 • Какви грешки никога да не допускаме, когато водим преговори?
 • Какво трябва да знаем в началото на всеки преговорен процес, за да получим резултата, който искаме?
 • Какво е важно, за да подготвим успешното затваряне на сделката?
Модул 2: Как да управляваме трудни ситуации и поведения:
 • Същността на конфликта – анализ и характеристики;
 • Какви стилове можем да следваме при водене на преговори и решаване на конфликти?
 • Как да изберем точния стил за всеки от нас, който да ни осигури успех в преговорния процес?
 • Стратегии, които могат да се справят с всяко трудно поведение.
Модул 3: Техники за постигане на съгласие:
 • Какво никога да не правим по време на преговори?
 • С кои действия можем да постигнем най-ефективно съгласие?
Ancient Europe MapСпециален интерактивен модул:
комплексна стратегическа игра
“Преселението на народите”:
 • Запомнете и научете всичко за преговорите и конфликтите като играете и преживявате;
 • Сблъскайте се в реални условия с трудностите, които срещате;
 • Тествайте и подобрете стратегическото си мислене;
 • Научете се ефективно да управлявате ресурсите и взаимоотношенията

Гергана Маркова

е консултант по лична и бизнес ефективност и тренер с на 20 годишен опит. Тя помага на мениджърските екипи на средните и големи фирми да изградят умения за непобедимо лидерство и да удвоят продуктивността си.

Голяма част от над 15те хиляди часа проведени обучения са насочени към това да повишават ефективността на служителите на фирмите, да изграждат подход за развитието и задържането на топ-талантите в организациите и да подобряват взаимодействието на компаниите с техни контрагенти и партньори.

Вержиния Димова

е главен водещ по темите от Лична ефективност и Ефективно лидерство в Ликора. Работи в областа на управлението на конфликти и развитието на уменията за преговаряне, по които прави и обучения със своя собствена програма.

Важен акцент в работата й е организационното консултиране и развитие на организационната култура, изграждането на екипи и др. А страстта й е да прави хората щастливи на работното им място.

Логистична информация:

Времетраене на семинара: 16 академични часа, разпределени в два последователни дни.

Следващо провеждане: през 2018 година
или при заявка за група от минимум 12 участници.

Място на провеждане: конферентна зала на Ликора,
жк Южен парк, ул. Епископ Протоген, блок 43, офис 2

Цена: 597 лева без ДДС

Цената включва участие в двата дни на семинара, материали и кафе паузи

100% гаранция за удовлетвореност:

Ние сме толкова убедени, че стратегиите и инструментите, които ви предоставяме в нашите обучения, ще ви бъдат полезни, че предоставяме 100% гаранция за удовлетвореност:

Ако по някаква причина след първия ден от обучението прецените, че то няма да ви бъде полезно или не смятате, че представените техники и стратегии ще ви помогнат във вашата работа, то само заявете това в края на първия ден от обучението и ние ще ви възстановим платената от вас сума.